Type to search

Buletin HM Cerita HM

Suki, Nathan dan ‘Kucing Travel Blogger’ Lain Di Instagram – Kini Kucing Pun Jelajah Dunia!

Share

Suki

@SukiiCat mempunyai media sosialnya sendiri. Suki dan tuannya amat gemar menjelajah dunia dan ber blogger, seolah-olah travelog atau travel blogger gitu! Instagram Suki Cat ini mempunyai jumlah pengikut dalam lingkungan 1.3 juta. 

Kucing Suki ini sejenis kucing yang mempunyai baka Bengal. Majoriti kucing Bengal mempunyai sifat yang aktif dan senang untuk dijaga kerana kebijaksanaannya.

Perbezaan Suki dengan kucing travel blogger yang lain adalah Suki merupakan kucing jenis Bengal.

Sukiicat (Instagram)

Suki telah menjelajah ke hutan Vancouver dan juga telah mendaki gunung yang bersalji. Kucing ini telah menarik ramai perhatian lagi-lagi pengikut Instagramnya. Selain itu, Suki juga pernah berkelah di depan Istana Jerman. 

@SukiiCat (Instagram)

Olive

Olive_The_Adventurous (Instagram)
@Olive_The_Adventurous (Instagram)

Kucing-kucing ini bijak mengembara dunia luar merupakan bukan calang-calang kucing yang boleh dijumpai di mana-mana. Kucing seperti ini mempunyai personaliti yang unik dan tidak boleh dimiliki dengan begitu mudah.

Bagi Olive, seekor kucing yang berasal dari Colorado ini amat meminati pengembaraan bersama tuannya, Karen Nguyen. Detik paling indah bagi kucing Olive ini semestinya detik pengembaraannya bersama Karen.

Bagi pengetahuan anda, tak semua kucing boleh mengembara ke dunia luar. Tak semua kucing akan suka kalau kita rantaikannya menggunakan tali khas.

Nathan merupakan seekor kucing yang bijak berenang. Nathan pernah berenang di Tasik Queensland dan meneruskan minatnya ini sehingga kini.

Adventure Rio (@Adventurrio)

Adventurio merupakan kucing yang aktif mengembara bersama partner in crime nya iaitu seekor anak anjing yang sangat comel.

Sumber: Standard.co.uk

Ditulis oleh: AinaAmirah Roslim

Tags